Mera medkänsla

Mette Sjöberg Anthonsen

Boken ger dig perspektiv på olika former för medkänsla och förslag på vad du kan göra för att odla din medkänsla – hemma, på jobbet och i andra sammanhang.

Du får nya infallsvinklar och tips till din vardag.

Finns att köpa här och i din vanliga bokhandel.

Om författaren

 

Konkret började arbetet med ‘Mera medkänsla’ i 2015, när många människor kom till Europa på flykt från kriget i Syrien. Intresset för hur människor bäst kan hitta gynnsamma sätt att vara tillsammans på har dock funnits med mig hela livet… det är därför, jag utbildade mig till journalist och tänkte, att jag skulle bidra med att rapportera från krig och konflikter. Det blev till att jag istället skrev en doktorsavhandling om, hur rapportering från konflikter påverkar utrikespolitiske beslut. 

Nu har jag i mer än ett decennium coachat ledare och blivande ledare i frågor, som handlar om att öka närvaro och få till god samvaro — i Sverige och globalt.

Om du vill prata mer om medkänsla och hur du kan öka medkänsla, närvaro och lyssnande i ditt jobb och i din vardag, så kontakta mig gärna.

Visste du att...

… Jag håller gärna i workshops och föreläsningar om medkänsla, bara att höra av dig om du är intresserad. Jag skräddersyr tillsammans med dig för att möta dina / era behov. Självklart vore det superspännande om du vill återkomma med feedback på boken: Något särskilt, som du bär med dig? Något du saknar?

Om boken

 

Världen behöver mera medkänsla. Så här kommer en enkel bok på svenska, som handlar om vad medkänsla kan innebära – för din egen och andras skull.

Du behöver inte läsa den från pärm till pärm, hoppa in och ut som det passar dig – i dina mellanrum. Här finns inspiration från konsten, företagsvärlden, från yoga, terapi, skolan och politiken. Bara att bada i det. 

Jobbar du inom skola, vård, omsorg eller i näringslivet? Kanske denna bok kan vara en bra present till kollegor eller till din chef.

Boken behövs verkligen i dagens samhälle – behovet av medkänsla och en ökad förståelse för behovet av medkänsla är stort – och boken fyller en viktig funktion. Det är intressant att de medverkande personer är så olika, som de är. Det ger större perspektiv och fler infallsvinklar. Det handlar inte bara om medkänsla med andra, utan även om medkänsla med sig själv, något som är väldigt viktigt för ett välmående samhälle.

Kontakta mig:

mette @ imparo.se